]]>

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Caniler Okullarda mı Yetiştiriliyor?

Eric David Harris ve Dylan Klebold, Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletindeki Columbine Lisesi’de düzenledikleri silahlı baskında 13 kişiyi katlettiler.

Pekka-Eric Auvinen, Finlandiya’nın Tuusula kentindeki Jokela Lisesi’ne yaptığı silahlı baskında 6 öğrenci ve 2 okul yetkilisini katletti,

Seung-Hui Cho, ABD'de Virginia Teknik Üniversitesi kampüsünde düzenlediği silahlı baskında 32 kişinin ölümüne yol açtı,

Anders Behring Breivik, Norveç’teki Ütoya Adası’nda düzenlediği saldırıda 69 kişiyi katletti. Breivik adadaki katliamdan hemen önce Oslo’da düzenlediği bombalı saldırıda 8 kişiyi öldürmüştü.

dylan+klebold+eric+david+harris+.20140214125209.jpg

Eric Harris ve Dylan Klebold, okulda okudukları Evrim Teori'nin de etkisiyle yaşamın bir çatışmadan ibaret olduğuna inanıyor ve bunun için sık sık silahlı eğitim yapıyorlardı. Yukarıdaki fotoğraf videoya aldıkları bir eğitimden alınmış.

Bu toplu katliamların nedeni pek çok kişinin sandığı gibi salt davranış bozuklukları değil. Bahsi geçen katliamların ardında bambaşka bir etken daha var: Hayatın, güçlü ile zayıfın mücadelesi olduğunu iddia eden Evrim Teorisi.

Eric Harris, baskın esnasında, üstüne “doğal seleksiyon” isimli tişört giyerek uyguladığı şiddetin kökenini belli etmiştir. Columbine’de öldürülen altı çocuğun ailesinin avukatlığını yapan Barry Arrington, Eric Haris’in ve arkadaşının Darwin’e adeta taptıklarını tespit etmiştir. Dahası Darwin’in önerilerine uymaları neticesinde okullarında yozlaştıklarını düşündükleri insan ırkı örneklerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ortaya çıkarmıştır. Nitekim Harris zayıfları ortadan kaldırmak yoluyla doğal seleksiyon sürecini anlattığı bir videoda, sınıf arkadaşlarından daha yüksek bir seviyeye evrimleştiğini açıkça söylemişti.(1)

 eric-harris.20140214130353.png  Eric David Harris 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan düzenlediği okul baskını esnasında, üstüne "doğal seleksiyon" isimli tişört giymişti. Bu tercih uyguladığı şiddetin kökenin Evrim Teorisi olduğuna işaret ediyordu.

8 kişinin katili Pekka-Eric Auvinen’in ise Darwin'in evrim teorisinden esinlenilerek kurulan "Doğal Seleksiyon Ordusu" isimli internet sitesinin müdavimlerinden olduğu biliniyor. Auvinen daha sonra Darwin teorisinden ilham alarak katliamı gerçekleştirdiğini itiraf da etmiş ve kendini “Sosyal Darwinist” olarak nitelemiştir.(2) 

pekka-eric-auvinen.20140214131350.png8 kişiyi katleden Pekka Eric Auvinen Darwin'in Evrim Teorisi'nden esinlenilerek kurulan "Doğal Seleksiyon
Ordusu" isimli internet sitesinin
müdavimlerindendi. Auvinen'in poz verdiği bu fotoğrafta giysinin üzerinde insanlığın bir öneminin olmadığını ima eden bir yazı bulunuyor.

2007 yılında Pennsylvania'da okulda katliama hazırlanırken yakalanan bir öğrencinin de “Natural Selection's Army - Doğal Seleksiyon Ordusu” isimli bir internet sitesini sıkça ziyaret ettiğinin ortaya çıkması, bu sapık yaklaşımın saldırılarda önemli bir etken olduğunu ortaya koymuştur.(3)    

Seung-Hui Cho, katliamı yapmadan önce bıraktığı notlarda arkadaşlarını küçük gördüğünü ve zayıf olanların ölmesi gerektiğini söylemişti.(4)      

Oslo’daki bombalamanın ve Ütoya Adası’ndaki büyük katliamın faili Norveçli Anders Behring Breivik, "Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi" adlı kitabının 1518'inci sayfasında, kendisini bilimsel dünya görüşünün ve modern biyolojinin şampiyonu olarak gördüğünü ifade etmiştir. En"önem verdiği" kitaplar sıralamasında ise Charles Darwin'in Türlerin Kökeni adlı kitabı yer almaktadır.(5)     

Breivik'e göre, “kusursuz Avrupa” Sosyal Darwinizm kurallarını içermelidir. Breivik kitabının 1202'nci sayfasında Darwin'in "soykırım ve doğal seleksiyon el ele gider" argümanını benimsediğini şöyle dile getirmiştir:"ikinci ve üçüncü dünya ülkeleri, insan nüfusundaki artışı frenleyemezlerse, doğa, yaşanacak kıtlıkla onların bu hatalarını düzeltecektir." (6)      

breivik_katliamlar.jpg

Anders Behring Breivik, Norveç’teki Ütoya Adası’nda 69 kişiyi katlederken evrim teorisinin gereğini yerine getirdiğini düşünüyordu. Fotoğraf katliam sırasında kayıttaki bir kameradan alınmış. Fotoğrafta Breivik katlettiği gençlerin arasında silahları ile görülüyor. Anders Behring Breivik, Norveç’teki Ütoya Adası’nda 69 kişiyi katletmeden önce Oslo’da düzenliği bombalı saldırı ile 8 kişinin neden olmuştu.

Şüphesiz Darwinist öğretimin olumsuz etkisi sadece okul çağındaki gençlerin üzerinde değil. Okulda Darwinist eğitim alan her kişi cani olmasa da, okul sonrasında Darwinizm'in bu kişiler üzerindeki etkisi farklı şekillerde devam ediyor. ABD’deki Tuskegee (Taskici) Projesi bunun örneklerinden biri.

ABD’de 1932′den 1972 yılına kadar Amerikan Sağlık Örgütü, 399 frengi hastası siyahi Afro-Amerikan üzerinde deneyler yaptı. Araştırmalar otopsi yapılınca daha iyi sonuç verdiğinden genelde deneklerin ölü olması örgütün işine geliyordu ve bu yüzden onların sağlığını bozabilecek her türlü tıbbi desteği verdiler. Frengi teşhisi konulmuş ancak hastalıkları kendilerine bildirilmemiş yüzlerce siyah erkek tedavi edilmek yerine hastalığın seyrini ve belirtilerini izlemek amacıyla kobay olarak kullanıldı. Sonuçta hepsi frengiden ölen bu insanların ailelerine onların aslında tedavi edilebilecekleri asla söylenmedi. Örgüt 1972 yılında Washington Star tarafından kapatıldı. (7)       

Bu ölümcül projede deneklerin tamamının siyahi olması sadece bir tesadüf değil. Tuskegee projesi, okul yıllarında Darwinist eğitim alan ve bu yüzden siyahileri henüz insanlığını tamamlamamış yarı hayvan olarak gören hekim ve devlet yetkililerinin bir ürünüdür.

tuskegee_projesi.jpg

Tuskegee projesi’ni okul yıllarında Darwinist eğitim alan hekim ve devlet yetkilileri  organize etmiştir. Projede ve bu yüzden siyahileri henüz insanlığını tamamlamamış  yarı hayvan olarak görülen Amerikalı siyahinin 399 ölümü ile sonuçlanmıştır.

Günümüzde Tuskegee projesine benzer faaliyetler bugün Ortadoğu’da yürütülüyor. Afganistan’da, Irak’ta siyahlar değil, yerel Müslüman halklar henüz insanlığını tamamlamamış yarı hayvan olarak görülüyor. Ayrıca gün geçmiyor ki yeni bir okul katliamı haberi ekranlara yansımasın. Tüm bunların nedeni dünyanın dört bir yanında verilen Darwinist eğitim.

Darwinizmin reddedilmez bilimsel bir gerçek olduğunun benimsetildiği eğitim sistemi insanların savaşı bir yaşam şekli haline getirmesine yol açmaktadır. Çünkü Darwinizm eğitim kurumlarındaki gencecik insanları aşama aşama şiddete alıştırmaktadır.  Darwinist-materyalist eğitim şu şekilde gelişir:

  1. AŞAMA: Evrim teorisi kaynak alınarak, her şeyin tesadüfler sonucu var olduğu telkin edilir.

  2. AŞAMA: Evrim teorisinden yola çıkarak, insanların atalarının hayvan olduğu yalanı söylenir.

  3. AŞAMA: Evrim teorisi dayanak olarak gösterilerek, insanlar arasında üstün ırk ile ilkel ırk diye bir fark olduğu iddiası öğretilir.

  4. AŞAMA: Evrim teorisi temel alınarak, insanların hiç kimseye karşı sorumlu olmadıkları safsatası aşılanır.

  5. AŞAMA: Evrim teorisine göre ayakta kalabilmek için zayıfları, sakatları, hastaları yok etmenin meşru olduğu öne sürülür.

Bu aşamalar, evrim teorisinin benimsenmesinin sosyal hayatta çok büyük bir tahribata yol açtığını açıkça gözler önüne sermektedir.

Önemle belirtmek gerekir ki (tüm canlılığın tesadüfler sonucunda ortaya çıktığını öne süren) bu teori insanlara, güya bir hayvandan türemiş oldukları gibi son derece çarpık bir anlayışı aşılamaktadır.

Teorinin çarpık mantık örgüsü, çocuklarımıza “sözde ata”ları olarak gösterilen hayvanlar gibi bir “yaşam savaşı” vermeleri gerektiği, “güçlünün güçsüzü ezmesinin bir doğa kanunu olduğu” gibi son derece ilkel ve bir o kadar da tehlikeli bir zihniyeti telkin etmektedir. Kuşkusuz, daha küçük yaşlardan itibaren bu telkinlerin etkisinde kalan çocuklarımızın iyi ahlaklı, vatanına milletine bağlı, sağduyulu bireyler olarak topluma kazandırılabileceklerini düşünmek gerçekçi olmayacaktır.

Nitekim tarih; evrim teorisine inanan, Sosyal Darwinist zihniyetli kişilerin neden olduğu savaşlar, katliamlar, soykırımlar ile doludur. Hitler, Mussolini, Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot gibi zorba diktatörler evrim teorisini benimsemişler ve bu teorinin çarpık mantıklarını toplumlara da uyarlamaya kalkışarak milyonlarca insanın acımasızca katledilmesine sebep olmuşlardır.

İnsanı bir hayvan türü olarak kabul eden, sadece maddeye inanan ve çatışmanın değişmez bir doğa yasası olduğunu düşünen bu felsefenin, zalim bireyler ve toplumlar oluşturması kaçınılmazdır.

Darwinizm, her türlü insanlık dışı cinayeti gözünü kırpmadan işleyen, şiddeti, vahşeti, tecavüzü, hırsızlığı, katliamı, kundaklamayı meşru gören eli kanlı robotlar ortaya çıkarmıştır.

Gençlerini bu Darwinist-materyalist eğitimle belaya sürükleyen dünya ülkelerinin bu beladan kurtulmalarının yolu, öğrencilere Darwinizmi tek bilimsel gerçekmiş gibi öğretmekten vazgeçmektir. Ülkeler, evrim teorisinin açmazlarına; 450 milyon fosilde türler arası geçişe dair izlerin hiç olmadığı, aksine tüm türlerin yeryüzü katmanlarında birden bire hiçbir atası olmadan ortaya çıktığı, tek bir proteinin bile tesadüfen oluşamayacağı, bir proteinin olması için 60 ayrı proteinin de aynı anda varolması gerektiği... gibi yaratılışın tüm bilimsel delillerine, okullarındaki eğitim müfredatlarında ve okul kitaplarında yer vermelidir.

 

Referanslar:

(1) http://www.amnation.com/vfr/archives/014745.html

(2) Habertürk Gazetesi, 09.11.2009

(3) A.g.e

(4) A.g.e

(5) http://www.darwinthenandnow.com/2011/07/breivik-a-darwinist/?cb=09394448816310614

(6) Anders Behring Breivik, Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi, s.1386

(7) The Tuskegee Syphilis Study, 1932 to 1972: implications for HIV education and AIDS risk education programs in the black community. Am J Public Health 1991, 81:1498–505.