]]>

20 Kasım 2011 Pazar

Ahir Zaman Teknolojisi

İçinde yaşadığımız yüzyıl, özellikle de son çeyreği, teknolojinin gelişimi
açısından dünya tarihinde görülmemiş bir hıza sahne olmuştur. Bundan 100 sene önce ismi bile bilinmeyen pek çok teknolojik araç hayatımızın vazgeçilmez parçaları haline gelmiştir. Hatta bundan 10 sene önceki teknoloji ile günümüzdeki teknoloji arasındaki fark, hayal edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır.Kuşkusuz bu durum Hz. Mehdi (a.s)’ın zuhurunu müjdelemekte ve gelecekte Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın manevi liderliğindeki Altınçağ’da yaşanacak teknolojik gelişmelere de işaret etmektedir.

Ulaşım Araçlarındaki Teknolojik Gelişmeler

Alman bilim adamları beyin gücüyle kontrol edilebilen bir otomobil geliştirdi.

İlk denemelerinin Berlin’deki Tempelhof Havaalanı’nda gerçekleştiği projeye katkıda bulunan Volkswagen’in 24 yaşındaki çalışanı Henrik Matzke ellerini kullanmadan arabayı hareket ettirdi.Gerekli yerlerde aracın yönünü değiştirip frene bastı. Saatte 23 kilometre hız sınırı konulan arabada kafasına özel bir sistem takılan sürücü ağzını bile açmadan ilk denemede başarılı oldu. Matzke’nin kafasına beyin dalgalarını ve hareketlerini algılayabilen kulaklık benzeri bir alet takıldı. Kişinin kafatasını boydan boya saran cihaz istenilen düşünceyi algılayıp ona göre
arabaya komut verme özelliğine sahip. Konsantrasyonla çalışan araçta her komutun karşılığında özel bir simge olduğunu dile getiren uzmanlar “Sağa dönüş için tavşan düşünmek yeterli olur. Sürücü tavşan düşündüğü zaman yazılım arabayı sağa döndürür” dedi.

Telepatik otomobil şöyle çalışıyor:

*Sürücü bilgisayar sisteminde her komut için bir sembol belirler.
*Kafayı boydan boya saran kask beyin dalgasının hareketlerini
algılar.
*Bilgisayar arabaya “sağa dön” emri vererek direksiyonu yönlendirir, motor
dönüşe göre hızını yavaşlatır.
*Bilgisayar sistemi düşünülen imgeyle araba arasında bağlantı oluşturur.
Mesela tavşan düşününce arabanın sağa dönmesini ister.
*Her komutun bir simgeye karşılık geldiği yazılımda, beyin hareketini
algılayan sistem sadece bir saniye içinde arabayı yönlendirebiliyor.

Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Mehdi (a.s.)'ın zuhur ettiği ahir zamanda
kullanılacak teknolojiyi şöyle tarif etmektedir:


ONUN İÇİN (HZ.MEHDİ (AS) İÇİN), DÜNYANIN YÜKSEK YERLERİ ALÇAK OLACAK VE DÜNYANIN YÜZEYİ İSE AVUCUNUN İÇİ KONUMUNDA BULUNACAKTIR.
(Tefsir-i Ali bin Ibrahim Kummi Cilt:2 Sayfa 253 ve Bihar Cilt:7 Sayfa 326)

Tarım Alanındaki Teknolojik Gelişmeler

Güneş ışığı yerine LED aydınlatma teknolojisini kullanan Hollandalı bilim adamları, sebze yetiştirmeyi başardı.

Araştırma firması PlantLab'daki biyomühendisler, laboratuvardaki güneşsiz ortamda 1 kilo domates yetiştirmek için 1 litre su harcadı. Sıradan bir çiftlikte ise bu miktarda ürün elde edebilmek için 60 litre su kullanılması gerekiyor.

İletişim Araçlarında Yaşanan Gelişmeler

Cep telefonları yüz tanıyacak Birkaç yıl önce vizyona giren ve Tom Cruise’un başrolünde oynadığı Minority Report filmi cep telefonları için gerçek oluyor.

Viewdle tarafından Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan yeni
yazılım ile cep telefonlarına tanımlanmış yüzler bir sonraki sefer cep kamerasının açısına girdiğinde tanınıyor ve isimlendiriliyor. Kullanıcı isterse resmin otomatik olarak Facebook gibi sosyal ağlarda paylaşılmasını sağlayabiliyor. Bu yazılım ile birlikte daha önce masaüstü bilgisayarlarda kullanılan teknoloji cebe girmiş oldu.


sitemiz kez ziyaret edilmiştir.
http://haberanatomi.blogspot.com/