]]>

25 Temmuz 2013 Perşembe

Gobi balıkları

Gobi balıkları 2000'den fazla türle, en büyük balık ailelerinden biri olan Gobiidae ailesini oluştururlar. Çoğunluğu 10 cm'den küçüktür.

Bu minik gobi balığı sadece 2.5 cm büyüklüğünde. Ama bu eşsiz canlıyı özel kılan büyüklüğü değil. Gözlerinin sıradışı rengi. Bu gobinin gözlerinin rengi pembe. Hem öyle normal bir pembe de değil; fosforlu pembe. Pembe gözlü gobi şeffaf bir vücuda sahip. Vücudunda sarı kanal boyunca uzanan iç organları görülebiliyor. Kızıl Deniz'den Cook Adaları'na, Batı Hint Pasifik'inin 10-25 m derinliklerinde, geniş çapta bu süslü canlıya rastlamak mümkün. Resif gobileri ayırıcı belirgin renkleriyle farkedilirler. Lagünlerde küçük gruplar halinde bulunurlar ve Acropora mercan tabakası boyunca yüzerek mercan bahçelerini korurlar. Omurgasızlar ve hayvansal planktonlarla beslenirler. 


Bir çok canlıda olduğu gibi, bu canlının da bu kadar detaylı güzelliklerle donatılmış olması bilimle açıklanamaz. Bilim bize bu canlının habitatı, beslenmesi, büyüklüğü, üremesi, metabolizması ve buna benzer bir çok teknik konuda bilgi verebilir ama bu olağanüstü güzelliği açıklayamaz. Her ne kadar bazı evrimci kesimler ortaya "Estetik Seçilim" kavramını ortaya atsalar da bunun bilimsel bir izahı yok. Şuursuz doğa: "Bu balığın da gözü pembe olsun ama aynı zamanda vücudunda hiçbir anormalliğe sebep olmasın, bununla beraber daha estetik görünsün." diyemez. Bu ancak Allah'ın renk sanatıyla açıklanabilir bir güzellik. Bilimde ya da başka bir felsefede bunun izahı yok. Allah'ın boyası... Allah(ın boyasın)dan daha güzel boyası olan kimdir? Biz (yalnızca) O'na kulluk edenleriz. (Bakara Suresi, 138)



sitemiz kez ziyaret edilmiştir.
http://haberanatomi.blogspot.com/